Wie, wat, waar, wanneer, waarom?

Ofwel: de vijf journalistieke W’s.

Wie is Anne Bonthuis? Anne Bonthuis, dat ben ik, werd geboren in Hellendoorn. Vlakbij dat avonturenpark, dat heeft u helemaal goed onthouden. Een gezellige Twentse tongval heb ik daar (helaas?) niet aan overgehouden. Op mijn tweede vertrokken we al richting ’t Westen.

In de polders van het Groene Hart groeide ik op. Mijn broers leerden mij karate, slootje springen (vaker in dan over het slootje) en vliegende keep zijn tijdens voetbalwedstrijden. Als tegenprestatie vierden wij elk jaar de verjaardag van mijn pop.

Zo’n twintig jaren later besteed ik mijn vrije tijd graag aan fotograferen, koken, eten, hardlopen, reizen, theatervoorstellingen bezoeken en er zelf in meespelen. Mijn pop is zoek. Ik verdenk mijn broers.

Wat is Anne Bonthuis? Ik ben een journalist, tekstschrijver en eindredacteur met een goed oog voor beeld en vormgeving. Eind 2009 studeerde ik met een 10 als eindcijfer af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Sindsdien schrijf ik voor verschillende kranten, tijdschriften, organisaties en websites. Bekijk mijn portfolio voor een indruk van mijn werk. Mijn interesse is breed, maar specialisaties zijn kunst&cultuur, onderwijs, zorg en human interest. In reisverhalen combineer ik mijn liefde voor schrijven, fotograferen en reizen.

Mijn werkdagen zijn afwisselend en creatief:
’s Ochtends spar ik met mijn (freelance) collega’s over een verhaalidee of spannende invalshoek en werk ik aan een reportage. Daarna stap ik op de fiets en vergeet ik de tijd tijdens een interview met een bevlogen verteller. ‘s Middags ga ik op pad met mijn camera voor een fotoshoot. Terug op kantoor werk ik de website bij voor een opdrachtgever, voor wie ik als webredacteur teksten schrijf, redigeer en plaats.

Waar is Anne Bonthuis? Vaak ben ik in Utrecht en omstreken. Ik woon daar, in de mooie wijk Wittevrouwen. Dichtbij twee parken en het lekkerste ijs van Utrecht. Mijn bureau staat in Concordia Creative Industries Building aan de Concordiastraat 68. In dit bedrijfsverzamelgebouw van creatieve ondernemers en kunstenaars deel ik een gezellig kantoor met andere journalisten, tekstschrijvers en vertalers.

Wanneer Anne Bonthuis? Ik ben geboren in 1985. Dat maakt mij nu 32 jaar. Mijn bedrijf Bonthuis Media bestaat sinds januari 2010.

Waarom Anne Bonthuis? Mijn teksten zijn toegankelijk, levendig, origineel, helder en foutloos. Ik vertel een verhaal zoals het is en probeer het zo te beschrijven dat de lezer het voor zich ziet. Vaak heeft een bijzonder verhaal niet meer nodig om de ontvanger te raken. Ook in een commerciële boodschap vermijd ik clichés. Ingewikkelde materie maak ik graag makkelijk leesbaar.

Wie u verder in huis haalt? Een kleine, blonde deerne die van aanpakken weet en niet rust voor het resultaat bereikt is dat zij en u in het hoofd heeft.

Mijn opdrachtgevers kunnen nog veel beter vertellen waarom. Dat doen zij in deze testimonials.